Antik bútor felújítás

Az antik darabokat leginkább a marandó, minőségi és elegancia szavakkal lehet jellemezni. Mégis, bármennyire is tartós egy antik bútor, idővel veszít formájából és fényéből, megkopik az anyaga, ennél fogva felújításra szorul. Az antik bútorok felújításával el lehet érni, hogy a bútorok eredeti fényükben és formájukban pompázzanak. Ennek megalkotásához az adott korszaknak megfelelő technikákat és minőségi, korhű anyagokat használunk. Amennyiben több bútort felújíttatna, javasolt azokat egyszerre felújíttatni, hogy színükben ne térjenek el egymástól.

Azokban a lakásokban, ahol az antik és antikolt darabok dominálnak, meleg színekkel lehet még otthonosabbá varázsolni a lakást. Az adott korszaknak megfelelően, számos kiegészítővel lehet az otthon fényét emelni, például antik gyertyatartókkal, antikolt ezüst és réz tárgyakkal, korhű ládikákkal, antik tükrökkel, valamint porcelánokkal és szobrokkal.

Kárpitos szakemberként úgy vélem, ezek az előkelőséget sugárzó antik bútorok kifejezik tulajdonosának kifinomult ízlését és a régmúlt iránti tiszteletét is.