Fekete István

Fekete István vagyok,
kárpitosmester

Ismerjen meg, és dolgozzunk együtt az elképzelésein!

Lakberendezési szokásaink évszázadok óta írják saját történelmüket, olyan inspirációval szolgálva ezáltal, amely folyamatos megújulásra késztet munkám minden területén.

Szeretem az új technikákat, a még kísérleti eljárásokat, a szokatlan anyagokat, a különleges megoldásokat és több mint 30 éves szakmai múlt után is keresem a lehetőséget ezek megismerésére.

Gyakran látom az 1800-as évek elejének biedermeier stílusát a mai lakberendezési designokban megbújva.

A kissé szerényebb, XVIII. század eleji vidéki angol bútorok a ma nagyon is divatos vintage irányzat szerves részei lettek. És nem ritka, hogy XVI. Lajos korabeli karosszékekkel találkozom modern, business környezetben.

Elmondhatom tehát, hogy egész korszakok elevenednek meg előttem egy-egy bútordarab felújítása során.

Így lett számomra az ügyfélelégedettség mellett a legizgalmasabb kihívás az adott helyiség rendeltetése és a bútor közötti harmóniának a megteremtése.

Otthonaink bútoraival szemben elvárás, hogy ne csak praktikusak, de szépek is legyenek. Mutassák meg tulajdonosuk egyéniségét színükben, anyagukban és mintázatukban is. Emiatt sokszor kerül előtérbe az egyediség, a merészség, a kreatív tervezés.

Ezért szívesen dolgozom együtt lakberendezőkkel, belső terek designereivel is; ma már rengeteg ilyen sikeres munka áll mögöttünk.

Izgalmas, hogy a kárpitozás néha kivételes szakmai alkalmazkodást igényelve állít egy-egy rendhagyó helyzet elé. Az állítás, mely szerint mindent be lehet kárpitozni, régóta szakmai tény, de kifejezetten szeretem a kihívásokat.

Egy régi és kopott bútordarab komoly szentimentális értéket hordozhat, nem mind a szemétbe való!

Én magam olyan szakemberektől tanultam mesterségem alapjait, akik ezt jól tudták, valahogy megértették ezeket a tárgyakat szavak nélkül is. A tőlük megszerzett tudás miatt feltétlenül hiszek az ilyen bútorok sokadik esélyében is.

A megszerzett szakmai tapasztalatok mellett fontos a tudás megújítása is, az új látásmódok és technikák megismerése!

Mint minden más, a kárpitos szakma is fejlődik. Épp ezért igyekszem ott lenni a hazai és külföldi kiállításokon, vásárokon, részt veszek szakmai konzultációkon és figyelemmel kísérem az újításokat, hogy lépést tarthassak a legújabb trendekkel.

Kollégáim segítségével törekszünk arra, hogy visszaállítsuk ennek a nagyszerű szakmának a korábbi megbecsülését.

Mesterlevél

Élvezze a praktikum és a kényelem harmóniáját a bútoraink által teremtett egyedi enteriőrökben!

Kezdődhet a közös munka?
Referenciák